Pic cu pic se face Cluj

Pentru prima oară în istoria Clujului, acest ONG își propune să dezvolte un mecanism de strângere de fonduri în masă, bazându-ne însă pe donatori individuali.

Cetățenii, indiferent de etnie, religie, apartenență sexuală sau nivel de trăi, trebuie stimulați să participe la Comunitate, trebuie încurajați să-și asume orașul.

5 euro e o sumă perfectă și pentru cel sărac și pentru cel bogat, o sumă care oferă demnitatea socială pentru oricare dintre cetățenii Clujului.

Recurență este mecanismul principal de acțiune. Nu trebuie să donezi mulți bani deodată, ci puțin câte puțin, luna de luna. Vom folosi mecanismul fiananciar al plătii recurențe, prin care tu că cetățean, posesor de cârd și cont bancar, poți să setezi o plată de 5 euro care să fie remisă la o data fixă din luna către contul Asociației Pentru Cluj.

În momentul în care Asociația primește de la ține banii, sumă va fi publicată de îndată pe situl www.pentrucluj.ro și se va adaugă altor donații făcute de alți clujeni. Plată recurență de 5 euro lunar poate fi asumată atâta de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice. Companiile vor primi un contract de sponsorizare din partea Asociației.

Donațiile lunare sunt foarte importante pe termen lung, fiindcă ne permit planificarea activității și estimări cât mai realiste pentru proiectele finantate”, arată inițiatorul proiectului.